onsdag 11 augusti 2010

Fler lästa böcker i sommar!

Hej igen!
har inte varit så pysslig i sommar... har svårt att fokusera på något speciellt... däremot har jag lyssnat på ganska många böcker!

Med familjen i bilen bland annat på väg till Gotland, lyssnade jag på en härlig bok av Jonas Jonasson, den heter "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Den boken rekomenderar vi alla varmt!! Den handlar om 100-årige Allan Karlsson som rymmer från sitt eget firande och hamnar i en massa tokigheter med en massa originella personer. Dessutom får vi höra honom berätta om sitt långa och brokiga liv med resor och möten med kända personer.
Lyssna på eller läs denna härliga bok!!

Sen har jag hunnit lyssna på 5 böcker till..
"Sonat till Miriam" av Linda Olsson, en vacker, tankfull bok om en man som, när han förlorat sin dotter, hittar en tråd till sin egen livshistoria. När man lyssnar på denna får man även höra violinstycken spelas upp mellan kapitlen, mycket vackert!

"Ligga som ett O" av Inger Frimansson, om en ung flickas uppväxt och hennes tankar om och stora rädlsa för livet och döden.

Dessutom tre böcker av Patricia Cornwell, "Allt som återstår", "Indicier" och "Kroppsspråk", alla handlar de om den kvinnliga rättsläkaren Kay Scarpetta, och hennes arbete med att hjälpa polisen och FBI att lösa olika knepiga dödsfall. Böckerna är både ruskiga, romantiska , kluriga och man får följa hennes familj genom dem alla. Jag tror att det finns ett tiotal böcker till som handlar om samma personer. Ska fortsätta att lyssna på dem!

må gott!

Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar